Våren 2022

 

Historien börjar 1935, när en körsångarkurs blev en permanent kör eftersom deltagarna inte ville skiljas åt. Och så har det fortsatt. Vi är för närvarande ungefär 40 sångare, i åldrar från drygt trettio år och uppåt.

Repertoaren har genom åren utvecklats till att omfatta så gott som allt slags körmusik. Under senare decennier har vi samarbetat med en rad musiker och sångare inom jazz och populärmusik. Vi slipar ganska länge på det vi övar in för att få till det rätta uttrycket, och vår ambition är att framföra det allra mesta utantill.

Kören har deltagit i internationella körfestivaler och gjort egna konsertresor både i och utanför Norden. Vi har rest till Österrike, Wales, Rumänien, Ungern, Nederländerna, Norge, Finland, Grekland, Irland, Skottland, San Marino, Kroatien och Polen.

Vi har många gånger ordnat musikkaféer som säsongsavslutning, det vill säga en mera avspänd form av framträdande än en konventionell konsert. Vi tycker att det är oerhört viktigt att vår publik trivs lika bra som vi.
Repetitioner har de senaste åttio åren hållits några timmar varje torsdagskväll under terminerna, för närvarande i ABF-huset på Sveavägen

Vanligtvis reser vi på internat någonstans en lördag-söndag per termin för mer intensiv träning av säsongens repertoar och minst lika mycket för att vi tycker att det är roligt att umgås en helg och äta middag tillsammans med dans och diverse överraskande skojigheter